Historie

Fra 1969 til 2007
Koret ble stiftet i 1969 etter initiativ av daværende skolestyrer Trygve Madsen, og fikk navnet Slattum skole- og ungdomskor. Korets første dirigent var Ellen Johanne Fleisje som ledet koret i 15 år. Koret er senere blitt ledet av Jorunn Bottolfs (fra 1984 til 1985), Anne Myrset Asheim (fra 1985 til 1986) og korets nåværende dirigent Anne-Britt Henriksen som tok over i 1986.

Fra å være et kor tilknyttet Slattum skole har koret nå medlemmer fra alle skolene i Nittedal, og siden dette også er det eneste barne- og ungdomskor i kommunen ble det bestemt et navnebytte i 2001. Det nye navnet til koret ble Nittedal barne- og ungdomskor. Koret fortsatte imidlertid å øve på Slattum skole helt frem til høsten 2005, da Bjertnes Videregående skole mer midt i bygda ble de nye lokalitetene.

Koret har gjennom alle år stått sentralt i Nittedals kulturliv - gjennom konserter og arrangementer. Nittedals kulturpris 1981 gikk da også til korets dirigent Ellen Johanne Fleisje og Slattum skoles musikkorps dirigent Helge Aslaksen, etter et nært samarbeid mellom de to foreningene. Korets nåværende dirigent mottok i 1996 Nittedals kulturpris for flott innsats i Nittedals kulturliv.

Koret er også blitt lagt merke til langt utenfor kommunens grenser. I 1976 mottok de Teskjekjerringprisen ved Prøysenutdelingen i NRK, noe som medførte TV-debut og "berømmelse". Ved jubileumskonsert for Oslo barne- og ungdomskorforbund i Konserthuset i 1979, ble Slattum skole- og ungdomskor utvalgt til å representere Akershus.

I januar 1985 deltok Slattum skole- og ungdomskor ved åpningen av "Det Europeiske Musikkår" i Konserthuset.

Også under den internasjonale korfestivalen i Bergen i 1986 fikk koret bekreftet sin kvalitet.
På felles avslutningskonsert i Grieghallen ble koret plukket ut til å fremføre en egen avdeling.

Som medlem av Norges barne- og ungdomskorforbund har koret to ganger blitt invitert til å delta i arrangementer i forbindelse med Holmenkollsøndagen. Og med sin sang som en del av det norske flagg på tribunen har de gjennom NRK og Eurovisjonen også nådd ut i den store verden.

Koret kan se tilbake på en rekke konserter utenfor landets grenser, som konserter i Staffanstorp i Skåne og i Nittedals vennskapskommuner Håbo, Fredensborg-Humlebæk og Ingå, og i forbindelse med jubileumsturer til Skottland, Ungarn og England (York).

I Ungarn opptrådte de på 17. mai-fest for alle norske studenter i Budapest, mens høydepunktet i York var å synge i selveste York Minster - Englands største middelalderkatedral. Deltakelse i internasjonale korfestivaler i Riva Del Garda (2003 og 2008) og i Praha 16th International Festival of Advent and Christmas Music 2006, der de mottok en flott bronsemedalje for sin innsats, bør også nevnes.

I årene fra 2003 til 2005 deltok koret i Jenny Jenssens juleshow i Nittedal, og i 2006 var de med i tre forestillinger på Chat Noir. Som første barnekor i historien ble koret i 2005 invitert til å synge i Regjeringkvartalets tradisjonsrike juleandakt.

Høsten 2007 deltok koret i kulturskolens storslåtte forestilling "Fyr og flamme", sammen med Nittedal strykeorkester, alle skolekorpsene i kommunen, Trollskogen barne- og ungdomsteater og funksjonshemmede fra Nittedal Kulturskole.