Prøysen i vinden 23.september

Jørn Simen Øverli og Espen Leite presenterer Alf Prøysens naturviser på en helt ny og spennende måte sammen med Nittedal barnekor.


Det hviskes, tiskes og taskes, hvisler, risler og rasler, river og røsker, ringler, tingler, fraser og flakser, glåmer, glæfser, grætes, smyges og lyges, dikkes og nikkes, puster og pæser, svinses og svæinses, væilses, dæinses og drækkes, og mye mere til i Prøysens viser.


Jørn Simen ØverliEspen LeitePrøysen i vinden - Klikk for stort bilde De er fulle av naturlyder og - syn. Naturen har av og til nærmest hovedrollen i visene. Vekster, lys og lyder, syn og sanser er ofte handlingsdrivende. Bare tenk på suset over furua. Dette setter ting i gang og er forlengelser eller svar på menneskelige følelser og fornemmelser. Naturen blir koblet til menneskenaturen.


Nittedal Barnekor er naturen,synger naturen. De utradisjonelle musikalske arrangementene er ved Ruth Wilhelmine Meyer, Jørn Simen synger tekst og Espen spiller akkordion. Kveldens versjoner av visene blir innøvd og delvis improvisert fram med Nittedal barnekor og deres dirigent Anne-Britt Henriksen.


Arrangementsbilde: Lisa Aisato


Arrangør: Kulturverket Flammen - i samarbeid med Nittedal Barnekor